Tuesday, February 19, 2019

Kimya dersine nasıl çalışılır


Kimya dersi diğer sayısal derslere göre daha stabil bir derstir. Yani şunu demek istiyorum, çalıştığınızda kesin olarak karşılığını alacağınız olan bir derstir. Biyoloji ya da fizik derslerinde çalışsanız bile ters köşe olma durumu mevcut iken, kimya dersinde çalıştığınız ölçüde net yapacak ve yine çalıştığınız kadarını çözeceksiniz. Bu yüzden netini arttırmanın garanti yollarını arayan sayısalcı öğrenciler için güvenli liman olarak bilinen bir derstir kimya dersi.

Kimya dersinin üniversite sınavlarında soru dağılımlarına baktığımızda, TYT kısmında 7 tane, AYT kısmında ise 13 tane olmak üzere toplamda 20 tane Kimya sorusu üniversite sınavına girecek olan adayları beklemektedir.

Kimya dersi hem yorum hem ezber hem de bilgi gerektiren bir derstir. Bu üçünü harmanlayınca kimya dersinden başarılı olabilmek mümkündür. Sadece biri ya da ikisiyle soru çözmek sizi daha çok yanlışa sevk edebilir. Kimya dersinde başarılı olabilmek için temelde konu eksiklerimiz olmaması gerekmektedir. Toplamda 20 sorunun yer aldığı Kimya dersi puanlama hesabı yapıldığında büyük bir puan getirisi olan alandır.

Test çözmeye yeni başladığınızda ilk ünitelerde notlarınıza bakarak çözmenizde bir sakınca yoktur. Yani bireysel olarak test çözerken, ilk birkaç ünite testi boyunca notlarınızdan faydalanabilirsiniz. Ardından notlarınızı kapatarak bireysel olarak soruları çözmeye başlayın ve böylece yavaş yavaş alışarak ilerlemeye devam edin. Soru çözmeye ilk başladığınız dönemlerde kolay sorulardan başlamanız da yine size fayda sağlayacaktır.

Soruları çözerken kimya dersi için yargı cümlelerine dikkat etmeniz gerekmektedir. Sorular kesinlik mi içeriyor? Yoksa genel bir yargı mı söz konusu? Öncelikle soruyu çok iyi kavramalısınız, böylece hatalarınızı en aza indirebilir ve hatalarınızdan kurtulabilirsiniz.

Sayısal öğrencileri için sayısal dersler önemlidir Çünkü puan getirisi yüksektir. Üniversite sınavında rakiplerinin önüne geçmek isteyen adaylar, sayısal derslerin tümünden en yüksek neti yapmak isterler. Yukarıda sayılan tavsiyeleri uyduğunuz zaman bol bol test çözmek suretiyle Kimya dersinden en az 15 16 net yapmak mümkün olacaktır.

Ancak tekrar belirtmekte fayda var ki kimya dersinde başarısız olma durumu diğer biyoloji ve fiziğe göre çok daha düşüktür, bu yüzden garanti net yapmak isteyen öğrenciler kimyaya daha fazla ağırlık verebilir.

No comments:

Post a Comment